MITEN TEHDÄ VUOSIKYMMENEN UNELMAKARTTA?

Unelmakartta tuo parhaimmillaan motivaatiota, draivia ja selkeyttä elämään. Tässä postauksessa jaan neljän kohdan ohjeistuksen toimivaan unelmakarttaan, josta voit inspiroitua koko vuosikymmenen.

1. Jaa elämäsi osa-alueisiin. Esimerkiksi: Ihmissuhteet, ura, vapaa-aika… Elämää on paljon helpompi kartoittaa osissa. Mieti, mitä miltäkin osa-alueelta tahdot. Tämä helpottaa huomattavasti kartan rakentamista ja selkeyttää sen kokoamista.

2. Mitä tunteita tahtoisit tuntea? Kun olet jaotellut elämäsi tärkeimpiin kategorioihin, listaa, mitä tahtoisit milläkin elämäsi osa-alueella tuntea. Esimerkiksi: Parisuhteessani tahdon tuntea tukea, turvaa ja hyväksyntää. Työssäni tahdon tuntea merkityksellisyyttä, inspiraatiota ja flow-tilaa jne. Näiden tunteiden perusteella on paljon helpompi lähteä hahmottamaan sitä, mitä oikeasti tahtoo esimerkiksi parisuhteelta tai työltä. Moni luulee kaipaavansa kumppanissa vaikkapa jatkuvia huomionosoituksia ja säväyttävää ulkonäköä, mutta tunteita miettiessä ymmärtääkin, että kaipaa todella aivan eri asioita. Listaa tavoitteesi ja tavoittelemasi tunteet ylös – niiden pohjalta lähdet luomaan karttaa.

3. Mieti muutama avaintekijä, jotka sinulle näitä tuntemuksia toisivat. Mitä piirteitä siis kaipaat kumppanilta? Mitä työn tulisi sisältää, jotta kokisit siinä mielekkäitä tunteita? Nyt saa unelmoida aivan ilman rajoja! Kun unelmoit, voit samalla etsiä inspiraatiota netistä, lehdistä tai vaikkapa läheistesi Instagram-kuvista. Älä lopeta haaveilua ennen kuin koet, että näiden asioiden toteuduttua saavuttaisit maksimi-onnellisuutesi.

4. Leikkaa lehdestä, tulosta tai kirjoita itsellesi unelmakartta. Sommittele ja liimaa unelmasi paperille niin, että lopputulos inspiroi ja innostaa sinua. Sommitteluvaiheessa saattaa myös huomata, ettei joku asia innostakkaan niin kuin oletit: ota se silloin pois. Kiinnitä lopputulos näkyvälle paikalle jossa se muistuttaa sinua tavoitteistasi päivittäin. Minulla on seinälläni kaksi unelmakarttaa, joiden haaveista suuri osa on jo toteutunut – nuo kollaasit puskevat minua eteenpäin ja muistuttavat tavoitteistani päivittäin, ihan huomaamattakin. Nyt aion askarrella jälleen uuden ja unelmoida vielä isommin. Itse suosin lehdistä leikkelyä ja pahville liimailua, mutta kukin tavallaan. Tärkeintä on, että lopputulos inspiroi sinua ja kuvastaa niitä tunteita, joita tahdot tulevalla vuosikymmenellä tuntea. Kutsu vaikka paikalle lähimmät ystäväsi ja ottakaa seuraksi viinipullo. Tekemisen riemua xx

Huom! Ethän silti unohda nauttia nykyhetkestä. Elämästä tulee raskasta jos aina vain juoksee seuraavaa määränpäätä kohden. Nauti myös matkasta ja tee asioita jotka vievät sinua eteenpäin intohimolla.

Pics: Joanna Suomalainen