ENSIMMÄINEN NÄÖNTUTKIMUS JA SILMÄLASIT

Aloin huomata näössäni muutoksia noin vuosi sitten. Ensin ystäväni ihmettelivät ajaessani, etten nähnyt tienviittoja yhtä kaukaa kuin he. Muutaman kuukauden päästä huomasin siristeleväni sporan numeroita niiden ajaessa jo melko lähellä. Viimeinen tikki oli, kun ystäväni joutuivat kulkeutumaan mukanani luentosalien eturiveihin, sillä en nähnyt enää kaukaa luentodiojen tekstejä ilman jatkuvaa silmien siristelyä. Oli aika myöntää itselle, että minun täytyi hakeutua näöntutkimukseen.

Olin viivyttänyt näöntutkimusta, sillä en pidä (eikä varmaan kukaan muukaan) asioista lähellä silmääni. Painemittauksesta huolimatta kokemus oli lopulta todella hauska ja mielenkiintoinen. Ja tulihan se odotettu vastauskin: kaukonäössäni on hajataittoa, eli pienimmät mahdolliset miinukset naamalle ja vóla – yhtäkkiä tiekyltit ovatkin kirkkaita jo kaukaa, eikä luennoilla tarvitse siristellä. Tällekö maailma nuorempana näytti? Laseja käytän enimmäkseen liikenteessä ja luennoilla, jatkuvalle käytölle eikä piilolinsseille ole ainakaan vielä (koputa puuta) tarvetta. Nyt muutamien kuukausien käytön jälkeen olen niin tyytyväinen siihen, että sain viimein raahattua itseni tutkimuksiin. Otin kahdet lasit, joista toisiin pyysin sinivalosuojan, jotta voisin työskennellä niiden kanssa iltaisin ilman, että uneni häiriintyy. Se on ollut parhaita päätöksiäni!

Näöntarkastuksen jälkeen seurasi se hauskin osuus, nimittäin kehysten valinta! Päädyin valitsemaan yllä esiintyvät Kenzon klassisemmat ruskeat lasit työlaseiksi ja alla näkyvät Viktor & Rolf:in keltaiset kissansilmälasit muuhun käyttöön. Lasien saapumisessa meni alle kaksi viikkoa näöntutkimuksesta ja täytyy myöntää, että olin todella innoissani uusista asusteistani! Lisäksi lasit toivat minulle uutta itsevarmuutta – ensi kertaa olo tuntui fiksulta, kuten tässä postauksessa kirjoitin. Merkkilasit ovat toki hintansa puolesta sijoitus, mutta sijoitus omaan itseensä. Millainen oli sun ensikokemus lasien kanssa?

*Näöntutkimus ja lasit saatu Instagram-yhteistyössä, tämä postaus ei ole yhteistyö.

Kuvat: Mona Visuri