44X PARHAAT SARJAT KARANTEENIIN


Listasin vuoden 2020 alussa tähän postaukseen suosikkisarja-vinkkini sohvalla makoiluun. Sillä tiedän monen olevan nyt vailla tekemistä, ajattelin täydentää listaa lisäämällä siihen 44 sarjaa ja leffaa lisää. Toivottavasti tästä löytyy jokaiselle uutta katsottavaa!


HBO

The Night of
Sarja seuraa nuorta ulkomaalaistaustaista miestä, joka varastaa isänsä taksin harmittomana aikeenaan mennä juhliin. Ilta päättyy kuitenkin murhaan ja pidätykseen. Mies ei muista yöstä mitään. Vankilakohtaukset eivät minua niin kiinnosta, mutta asianajajien tutkimukset ja päähenkilön mielentila kylläkin. Odotan jännityksellä, milloin yön todelliset tapahtumat selviävät.

Liar
Kou-kut-ta-va. Isolla K:lla. Juuri eronnut Laura menee deiteille arvostetun kirurgin kanssa, mutta ilta päättyy odottamattomasti. Kaamean lopun jälkeen treffien molemmilla osapuolilla on illasta eri tarinat kerrottavanaan. Kuka valehtelee? Jännäri tarjoaa paljon psykologista pohdittavaa ja juuri sellaisesta nautin. Äskettäin alkanut toinen kausi on napannut mukaansa ensimmäisen tapaan!

Euphoria
Tämä on toistoa aiemmasta listastani, mutta ongelmaisten teinien mielenmaailmoihin on jotenkin nostalgista sukeltaa. On huumeiriippuvuutta, masennusta, pettämistä ja rakkautta. Sarjan meikki- ja puvustus ovat spot on ja Alexa Demien hahmo voisi olla uusi tyyli-ikonini. Katson sarjan takuulla uudestaan ihan vain maskeerauksen ja puvustuksen takia. Lisäksi vaikutuksen tekee sarjasta julkisuuteen noussut transmalli Hunter Schafer joka on kertonut haastatteluissa rakentavansa hahmonsa sukupuoli-identiteettiä jatkuvasti yhdessä sarjan ohjaajan kanssa.

Big Little Lies
Tätä sarjaa oli kehuttu valtavasti. Katsoin sen ensimmäisen jakson kaksi kertaa puolen vuoden sisään ja molemmilla kerroilla luovutin, sillä mielestäni se oli niin tylsä. Kaksi viikkoa sitten jaoimme sarjasuosituksia ryhmä-Skypessä, kun yksi ystävistäni rohkaisi minut antamaan sarjalle vielä kerran mahdollisuuden. Alku lähtee hitaasti, mutta kolmannessa jaksossa on jo aivan koukussa! Ja mitkä näyttelijät… Reese Witherspoonista Meryl Streepiin. Iso suositus.

Legacies
Tämä on suurin guilty-pleasure -sarjani. Sellainen, jonka katsomisesta ei kehtaa kertoa kellekään, mutta josta salaa nauttii. Viimeksi eilen kääriydyin vällyihin viinilasin ja suklaaleivoksen kanssa tuijottamaan elokuvan nuorten rakkaustarinoita. On vampyyreja, ihmissusia, noitia ja malivore – musta aukko joka sylkee ulos hirviöitä. Osa hahmoista on niin huonosti tehty, että naurattaa, mutta sarjan ihanat romanssit, rakastettavat persoonat ja toisella kaudella mukaan ilmaantunut hullun kuuma vampyyri pitävät minut ruudun ääressä.

The Good Fight
Ehdoton lempisarjani koskaan on The Good Wife. Valitettavasti se on poistunut Netflixistä, mutta sen jalanjälkiä seuraa HBO:lla The Good Fight. Sillä lempihahmoni näyttävät puuttuvan sarjasta en ole saanut vielä aloitetuksi, mutta toivon tämän yltävän edes lähes yhtä hyvälle tasoa, kuin Yhdysvaltain presidentin salasuhteesta kertova edeltäjänsä.


Netflix

The Goop Lab
Sarjan jokaisessa jaksossa Gwyneth Paltrow ja hänen tiiminsä testaavat eri hyvinvoinnin myyttejä. Energiaparannusta, taikasieniä ja kylmäterapiaa. Erityinen suositus jaksolle numero 3, joka käsittelee naisten seksuaalisuutta. Todella iso kiitos ohjelmasta, jossa oikeasti puhutaan asioista niinkuin ne ovat ja testataan itse. Tällaiselle luonnollisen hyvinvoinnin fanille mahtava sarja.

Money Heist
Sarja on seuraavana katsottavien listallani, sillä tätä tuntuu hypettävän nyt jokainen! Nopealla katsauksella se kertoo historian suurimmasta pankkiryöstöstä Espanjan kuninkaalliseen rahapajaan. Sen enempää en vielä tiedä!

Unbelievable
Traumatisoitunut nuori nainen kertoo raiskauksestaan poliisille, joka ei usko tämän tarinaa. Siitä lähtee purkautumaan surullinen, koskettava, epäoikeudenmukainen ja kaunis tarina, joka muistuttaa siitä, miten vaikeaa uhrien on välillä saada äänensä kuuluviin, kunnes heitä on monta.

Love is Blind
Tämä sarja selvittää, onko rakkaus todella sokea. Sarja tuli ahmittua muutamassa päivässä: se nauratti, kauhistutti ja laittoi ajattelemaan. Kokeilussa amerikkalaiset naiset ja miehet deittailevat ilman, että he näkevät toisiaan. Loppuun asti sai jännittää, ketkä toisiinsa sokeina rakastuneista pareista vannovat valansa alttarilla ja ketkä päätyvät eroamaan.

Body guard
Post-traumaattisesta stressistä kärsivä kersantti määrätään Englannin sisäministerin henkivartijaksi. Kehittyy romanssi ja paljon ongelmia. Sarja tempaa mukaansa ja koukuttaa takuulla kaikki psykologiasta kiinnostuneet tarkastelemaan post-traumaattista stressiä läheltä.

Workin’ moms
Hauska ja kevyt sarja äitiyden haasteista ja onnistumisista. Onnistuneet näyttelijävalinnat ja hidas huumori tekevät tästä sarjasta hauskaa katsottavaa myös tyypille, joka ei mieti äidiksi ryhtymistä lähiaikoina.

Suits
Tämän voisi katsoa ihan vain upean Megan Marklen takia, mutta myös sen juoni on todella kohdillaan. Sarjan päähenkilö pääsee töihin lakitoimistoon ilman vaadittavaa koulutusta ja draama lähtee käyntiin. On lakisali-draamaa, romantiikkaa ja valheiden verkko. Jatkoon.

White Collar
Komea rikollinen pääsee ulos vankilasta auttaakseen etsiviä selvittämään rikoksia. Tarvitaanko muuta toimivaan sarjaan?

Next in fashion
Kuin Project Runway, mutta modernimpi ja nopeatehoisempi. Juontajana toimii ihastuttava Alexa Chung. Jos on yhtä rakastunut muotiin kuin minä, niin tämä äkkiä seurantaan!

Quicksand
Menestyskirjaan perustuva ruotsalainen sarja kertoo kouluampumisesta, josta epäiltynä pidätetään nuori koulutyttö nimeltään Maja. Ohjelma seuraa oikeudenkäyntiä ja sitä, miten tapahtumat palaavat pala palalta Majan mieleen.

Cheer/Dare me
Kämppiksen lempparisarjat. Kuulemma katsomisen arvoisia etenkin nuorille ja kuuntelen aina hänen suosituksiaan. Molemmat pyörivät cheerleadingin ympärillä eri tavoilla.

Making a murderer/Confession tapes
Jos pitää psykologiasta ja murhamysteereistä, nämä ovat ehdottomasti sinulle! Miksi ihminen tunnustaa murhan jota ei ole todellisuudessa tehnyt, on vain yksi monesta kysymyksestä, jotka jäävät mieleen pyörimään nämä katsottuaan.

+Sarjoja joissa oli hyvä ensimmäinen kausi. Nämä ansaitsevat maininnan, vaikka hyvää juonta lähdettiinkin venyttämään liian pitkälle: How to Get Away With Murder, Blacklist, Good Girls, Dynastia, The Sinner

Elokuvia
Iloiset ja motivoivat: Eat Pray Love, Burlesque, The Secret -dokumentti, Iliza: Elder Millenial -komediaspesiaali
Surulliset: A Star is Born, All the Bright Places, Remember me, PS. I love you
Psykologiset: The Platform, Up in the Air, Extremely Wicked Shockingly Evil and Vile
Toiminta: Bright

CMore

A million little things
En itse ole katsonut kyseistä sarjaa, mutta tätä on suositellut useampi ystävä ja luotan heidän sanaansa täysin! Siispä seuraavana katselulistalla.

Love Island USA
Jos tahdon ikinä katsoa tosi tv:tä, niin katson jenkkien kilpailu-ohjelmia. Suomen vastaavia en pysty katsomaan, eivätkä Kardashianit nappaa, mutta nämä rakkausaiheiset jenkki-ohjelmat tuovat jotenkin hymyn huulille. Ainakin ne muistuttavat, miten ihanan draamatonta ja tasapainoista oma elämä on.

Younger
Tämä oli edellisessäkin listassa, mutten voi hehkuttaa sitä tarpeeksi!! Nelikymppinen Lisa tekeytyy parikymppiseksi saadakseen töitä, rakastuu ja päätyy elämänsä seikkailuun. Ehdottomasti hyvän mielen sarja täynnä komeita näyttelijöitä ja kiinnostavaa elämää New Yorkissa. Odotan taas uutta kautta kuin kuuta nousevaa, tämä on ensimmäisiä sarjoja ikinä, joihin olen oikeasti koukuttunut.


Ruutu

Greyn anatomia
Tämä on varmaan jo kaikille tuttu, mutta ihana sairaaladraama saa nauramaan, itkemään ja hämmästymään lähes jokaisessa jaksossa.

Catfish
Ohjelma nostaa aina tunteet pintaan! Kaksi amerikkalaista miestä selvittää, onko nettiromanssisi todellinen vai piileekö profiilikuvan takana joku aivan toinen. Iloisimmaksi tulen, kun henkilö on se, joka on koko ajan väittänyt olevansa.

Ex on the beach US ja Temptation Island US
Jenkkien sarjoissa pidän siitä, että niissä oikeasti rakastetaan ja rakastutaan. En voi enää katsoa Suomen versioita samoilla silmillä, kun näen, miten jenkkilän Temppareissa ei käytetä alkoholia ja treffaillaan tosirakkautta etsien. Kaudet päättyvätkin usein kihlasormuksiin, välillä odottamattomillekin henkilöille…

Ruutu+ Beck elokuvat
Klassikkoja!

Mitä sä suosittelisit katsottavaksi juuri nyt?

Kuvat: Joanna Suomalainen

12 + 1 X PARHAAT OHJELMA-VINKIT LOMALLE 2020

Tässä tulevat vuoden 2020 parhaat sarjat maratonkatselulle – eli koko päivän sohvalla löhöilylle ja herkkujen syönnille! Enjoy♥

TV

Sohvaperunat – Tässä on ohjelma, joka jaksaa aina naurattaa. Löydän niin paljon samaistumispintaa sohvisten tv:n katselusta ja pääsee aina kärryille siitä, mitä muuta televisiossa tapahtuu. Ohjelma seuraa suomalaisten tv:n katselua ja kommentointia – tämä formaatti soveltuu koko perheen tuijotettavaksi. Menee etenkin koko päivän maratoonina!

SuomiLOVE – tämä ohjelma täyttää sydämen aina uskolla ihmisiin. Kyyneleet vierivät ja samalla naurattaa. Ohjelmassa suomalaiset osoittavat rakkauttaan läheisilleen kutsumalla näiden lempiartistin esiintymään yksityiskeikalle. Samalla he kertovat kappaleeseen liittyvän tarinan, jotka riipaisevat aina syvältä. Koskettava ohjelma, ota nenäliinat kaveriksi sohvalle.

Moderni perhe – Jos jotakin sarjaa tahtoo katsoa koko päivän samalla puuhaillen muuta, niin tämä on se! Komedia kertoo amerikkalaisen perheen kommelluksista ja arjesta. Hyvän tuulen ohjelma naurattaa ja hahmot ihastuttavat, etenkin ensimmäisillä kausilla. Verrattavissa Frendeihin (vaikka niitä ei voita mikään).

NETFLIX

Frendit – Tarvitseeko tätä edes perustella? Näitä jaksoja jaksan katsoa kerta toisensa perään. Olen nähnyt kaikki tuotantokaudet moneen otteeseen ja silti jaksan nauraa (ja inspiroitua mimmien lookeista!).

YOU – Tämä draama osoittautui jostain syystä valtavan koukuttavaksi ja mielenkiintoiseksi. Jaksojen ei tahtoisi koskaan loppuvan, vaikka ne menevätkin loppua kohden vähän överiksi. Sarja kertoo pojasta, joka on pakkomielteinen tytöstä, jonka kanssa päätyy seurustelemaan – eikä draamalta vältytä. Ohjelma heijastaa somen huonoja puolia ja laittaa miettimään. Olen odottanut kakkoskautta kuin kuuta nousevaa ja nyt se on täällä! Vielä en ole sen lopussa, joten en osaa sanoa mielipidettäni, mutta alku on lupaava.

Rhythm + Flow – Parasta antia mitä olen nähnyt tosi-tv:stä viimeisiin vuosiin. Ohjelmassa Cardi B, T.I. ja Chance the Rapper etsivät Amerikan seuraavaa räpin superstaraa. Artistit ovat niin lahjakkaita, tuomaristo viihdyttävä ja kehityskaaret upeita. Tämän parissa jännittää ja rentoutuu samanaikaisesti. Jos nauttii hyvästä musiikista ja nerokkaista sanoituksista niin tämä ohjelma on sinulle.

CMORE

Younger – Tähän sarjaan olen onnistunut koukuttamaan jopa pomonkin. Ahmin kaikki jaksot (6 tuotantokautta) parissa viikossa, mikä on minulle super-nopea tahti. Sarja kertoo naisesta, joka työpaikan saadakseen kertoo olevansa 10-vuotta nuorempi. Loppu onkin sitten loistavaa draamaa, hauskoja käänteitä ja todella kuumia näyttelijöitä.

Onnela – Ihana hömppäsarja binge watchingiin. Suomalainen versio Solsidan-sarjasta naurattaa ja rentouttaa. Lisäksi näyttelijät ovat ihanan uskottavia ja samaistuttavia.

Bullets – Suomen parasta näyttelijätyötä ja koukuttava juoni. Sarja pyörii rikollisuuden ja terrorismin ympärillä Suomessa ja pääroolia vetää ihana Krista Kosonen. Yleensä pidän vastaavia sarjoja epäuskottavina, mutta tämä veti mukaansa.

HBO

Euphoria – Uusin ihastukseni, jota tahdoin kääriytyä peittojen väliin katsomaan päiviksi putkeen. Nuorten draama pyörii teinien ongelmien, kuten mielenterveyden, huumeiden ja seksin ympärillä. Ja sen pääroolissa ihastuttaa upea Zendaya – voiko olla parempaa? En kuitenkaan suosittele herkkänahkaisimmille, koska sensuuria tässä sarjassa ei ole.

Westworld – Psykologiset sarjat kiinnostavat minua ihan hulluna. Lempielokuvanikin ovat pitkiä ja psykologisia. Siksi Westworld onnistui ihastuttamaan. Siinä rinnakkaistodellisuuteen on rakennettu ihmisille lomakohteita, joissa rooleja näyttelevät robotit, eikä sääntöjä tai lakeja ole. Vaan miten käy, kun robotit alkavat tuntemaan?

Manifest – Sarjan kohta ilmestyvää kakkoskautta on odotettu! Ohjelmassa lentokoneeseen iskee salama ja koneen laskeutuessa sen väitetään olleen kadoksissa viisi vuotta. Sen matkustajien läheiset ovat jatkaneet elämässä eteenpäin olettaen matkustajien kuolleen, mutta näille aikaa on kulunut vain lennon verran. Tämä sarja ihastuttaa ihmissuhteillaan ja psykologisella näkökulmallaan, eikä mässäile liikaa yliluonnollisilla voimilla.


+Chernobyl – HBO:n minisarja kertoo Chernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta. Sarja kauhistuttaa, ahdistaa, koukuttaa ja saa arvostamaan elämää. Asiat olisivat helposti voineet mennä aivan toisin. Suosittelen jokaiselle.

Mitä sinä suosittelisit juuri nyt katsottavaksi?

Pics: Joanna Suomalainen

Tilaa ilmoitukset uusista Shades of Scandi blogijulkaisuista suoraan sähköpostiisi. 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Vieritä ylös