Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KUIN SYKSYLLÄ

Uskokaa tai älkää, nämä kuvat on otettu viime viikolla. Siis tammikuussa, keskellä Suomen ”talvea”. Siinä missä toisia poikkeuksellisen lämmin sää saattaa ilahduttaa, minua se huolestuttaa niin paljon, että pelkkä asian ajatteleminenkin ahdistaa. Poikkeukselliset sääilmiöt, kuten Norjan talven lämpöennätykset ja kuivuuden ja kuumuuden ruokkimat Australian maastopalot ovat toivottavasti pakottaneet skeptikotkin uudelleenmiettimään ilmastonmuutoksen todellisuutta. On pelottavaa ajatella, että esimerkiksi maailman vaikutusvaltaisimpiin maihin kuuluvien Yhdysvaltojen johtaja ei usko ilmastonmuutokseen, eikä koe tarvetta tehdä päätäntätason muutoksia. Enää ei riitä pelkkä hiilineutraalius, vaan pitäisi päästä kovaa kohti hiilipositiivisuutta. Siinä vasta päättäjille tavoitetta, ympäri maailman. Politiikan näkökulmasta elämme niin mielenkiintoista (pelottavaa) aikaa, että on kieltämättä aika mahtavaa olla politiikan ja viestinnän opiskelija, kun luennoilla pystytään käsittelemään ajankohtaisia aiheita. Enää ei harmita, että kevään kurssit ovat lähes kokonaan politiikkapainotteisia.

Juuri nyt pelottaa, onko jo liian myöhäistä. Tuleeko vihreistä talvista seuraaville sukupolville normaali asia ja lumesta pelkkä muisto? Tuleeko juomakelpoisen veden kriisi jo meidän elinaikanamme? Synnyttääkö ilmastonmuutos pakolaiskriisin seuraavina vuosikymmeninä? Nämä ovat osa niistä syitä, miksi jokaisen pitäisi puhua aiheesta epätäydellisyydestään huolimatta ja tehdä arjessaan niitä muutoksia, mitä voi. Jos jokainen ajattelee, ettei mitenkään voi vaikuttaa, ei kukaan tee mitään. Yhtä täydellisestä vihreää kuluttajaa parempi on kymmenen epätäydellistä. Näihin ajatuksiin. Toiveikasta viikkoa jokaiselle x


Lisää aiheesta:
Muodikkuus maksaa?
Helsingin parhaat kirpputorit keskustan tuntumassa
Teenkö tarpeeksi?
Älä osta mitään -päivä
Suurin asia, minkä voit tehdä ilmaston eteen

OUTFIT:
SCARF – Marja Kurki
EARRINGS – Bik Bok*
BAG – Furla
SHIRT – Kappahl*
SHOES – Adidas
COAT & PANTS – Borrowed

Pics: Roosa Mononen

4 ajatusta aiheesta “KUIN SYKSYLLÄ”

 1. Kiitos paljon kommentista Jenni!!❤️Voi tää on niin surullista… toivotaan todella ettei Lappi jää Suomen ainoaksi paikaksi missä saa nauttia lumesta😔

  0
 2. Todella hyvä postaus, ihanaa kun kirjoitat näistä aiheista ❤️ Viime vuonna olin niin ilonen kun muutin länsirannikolta Kuopioon, se talvi oli varmaan paras ikinä. Nyt tänä tammikuussa sielläkään ei ole ollut lähes yhtään lunta… Toivottavasti tämän vuosikymmenen aikana ei tarvi muuttaa Lappiin kauniin talven perässä 😅

  0
 3. No niin on😭 Moni ihannoi tämän talven säätä, niin tuntui että täytyy mainita myös se kääntöpuoli… toivotaan, että se talvi vielä sieltä tulee ❤️

  0
 4. Tämä talvi on kyllä ollut tosi huolestuttava ja hämmentävä! Näillä korkeuksilla lunta sentään on, mutta pakkaset eivät todellakaan ole yltäneet kunnon tammikuun tasolle ja sää näyttää aivan kuin kevät olisi jo tulossa. Tosi hyvä, että kirjoitat tästä aiheesta kans tänne!

  0

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös