Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

5 X NÄIN LÖYDÄT AIKAA KAIKELLE, MITÄ TAHDOT TEHDÄ!

Ajanhallinta… siinäpä taito, jonka kanssa tahtoisin oppia ihan mestariksi! Olisi upeaa olla aina kaikkialla oikeaan aikaan, palauttaa tehtävät ajallaan ja nukkua viimeinen yö ennen tenttiä ilman hirveää stressiä loppukirin lukemisesta. Vaikka melko haka olenkin ajankäyttöni kanssa (kaksi työtä ja koulu hyvillä unilla hola!), voisin silti kehittyä. Olen keräillyt pitkin nettiä ideoita siihen, miten löytää paremmin aikaa kaikelle ja päätin jakaa näitä asioita nyt teidän kanssanne. Olkoon tämä muistutuksena kaikille meistä, joille päivän tunnit eivät tunnu riittävän.

1. Tiedä mikä on sinulle tärkeintä ja mitkä ovat tavoitteesi. Jos sinulla ei ole määränpäätä tai tavoitetta on vaikeaa löytää aikaa sille, mikä todella on tärkeintä. Tällöin ihminen vain ajelehtii asiasta toiseen ilman järkevää suuntaa, ja saa tuskin mitään tärkeää tehtyä. Kun mietit tavoitetta, mieti miksi teet mitä teet? Mikä on tärkeintä juuri nyt? Sinulla ei tarvitse olla elämäsi tarkoitusta selvillä, vaan voit keskittyä nykyhetkeen ja priorisoida asioita sille. Tee vaikka lista asioista, jotka ovat sinulle itsellesi tärkeää ja selvitä siitä, mitä niistä tavoittelet. Etsi ensin aikaa sille, mikä on sinulle tärkeintä ja täytä sitten vasta kalenteri muulla. Huom! Sinulle tärkeintä voi olla vaikkapa jooga-tunti tai hyvä lounas, tässä on kyse siitä, mikä on sinun tavoitteesi tällä hetkellä.

2. 80/20. Kaksikymmentä prosenttia siitä mitä teet tuottaa 80% lopputuloksesta. Aika surkuhupaisaa, eikö? Jos olet oikeassa mielentilassa, saat aikaan enemmän ja parempaa. Siksi on tärkeää tietää, mitkä asiat boostaavat fiilistäsi ja antavat sinulle hyvää energiaa. Mitä voit tehdä vaikkapa heti aamulla muutaman tunnin, jotta loppupäivä on onnellisempi ja tehokkaampi? Joinakin päivinä tekstiä ei synny sanaakaan ja toisina kirjoitan kuusi postausta ilman mitään ongelmaa. Olen oppinut, että tärkeintä on tiedostaa, mikä minäkin päivänä sujuu. Jos se ei ole kirjoittaminen, niin sitten se saattaa olla kuvien muokkaus tai inspiraation etsiminen netistä.

3. Leikkaa pois turhat. Palataanpa hieman kohtaan 1: sinun tulee tietää mikä on sinulle tärkeää, jotta voit määritellä mikä on sinulle turhaa. On monia aikaa syöviä asioita, joiden parissa vietämme jopa tunteja päivässä, mutta jotka eivät vie meitä laisinkaan oikeaan suuntaan. Voisitko vähentää esimerkiksi ruutuaikaasi? Katsoa vähemmän Netflixiä tai selata vähemmän puhelintasi? Mieti, montako tuntia viikossa voi vapautua asioille, jotka todella tuottavat sinulle iloa! Ja tähän kohtaan muistutuksena: somen selaaminen makuuasennossa ei ole rentoutumista. Jos koet, että tarvitset lisää aikaa palautumiselle, tämä ei ole sitä – kun selaat sisältöjä aivosi ovat jatkuvasti informaatiota käsittelevässä tilassa, mikä on täysi vastakohta rentoutumiselle. Huom. Most things can wait! Laittamalla puhelimesta ilmoitukset pois pystyt uppoutumaan käsillä olevaan tehtävään ihan eri tavalla ja saat tuloksia aikaan nopeammin.


4. Etsi aikaa keskittyä yhteen asiaan kerrallaan. ÄLÄ. MULTITASKAA. Ihminen ei voi tehdä useaa asiaa samanaikaisesti keskittyen täysillä. Tätä singletaskaamisen taitoa voi kehittää esimerkiksi asettamalla ajastimen puhelimeen (vaikkapa 25min) ja keskittymällä sen aikaa vain yhteen asiaan. Kun ajastin soi, voit keskittyä jälleen johonkin muuhun. Toimii etenkin opiskelun kanssa!

5. Luota prosessiin. Ole kiltti itsellesi, äläkä jatkuvasti painosta itseäsi tekemään kaikkea – kukaan ei veny ihan joka puolelle ja saat sitä enemmän aikaan mitä vähemmän käytät aikaa itsesi sättimiseen. Muutokset vievät aikaa, eikä elämä järjesty yhdessä yössä. Ihanne-elämääsi pääseminen voi viedä vuosia ja se on vain osa tätä prosessia, jota kutsutaan elämäksi. Jos teet kovasti töitä päivästä toiseen, viikosta toiseen ja kuukaudesta toiseen, tulet takuulla näkemään tuloksia lopulta. Kunhan et polta itseäsi loppuun. Muista siis priorisoida myös palautuminen <3

Pics: Joanna Suomalainen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa ilmoitukset uusista Shades of Scandi blogijulkaisuista suoraan sähköpostiisi. 

Vieritä ylös