Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

8 X NÄIN OPIT RAKASTAMAAN ITSEÄSI + VIDEO


Rakastatko itseäsi? Oletko elämäsi ensimmäinen prioriteetti ja tärkeimpänä to-do-listasi huipulla? Jos et (tai vaikka olisitkin), niin tämä on sinulle.


Mitä itsensä rakastaminen tarkoittaa?

Ensin on hyvä määritellä termit. Itsensä rakastaminen ei millään tasoa tarkoita itserakkautta ja itsensä pitämistä parempana kuin muita. Huonoa käytöstä ja toisten vähättelyä ei missään nimessä voi laittaa itsensä rakastamisen piikkiin. Henkilö joka rakastaa itseään osaa kuunnella omia tarpeitaan ja vastata niihin, hyväksyä itsensä sellaisena kuin on ja kokea itsensä merkitykselliseksi yksilöksi. Itse koen, ettei kukaan varsinaisesti synny näin, vaan rakkaus itseä kohtaan on kuin lihas, jota tulee treenata ja kasvattaa, jotta siitä saa parhaan mahdollisen hyödyn irti.

Miten sitä harjoittaa?

1. Opi ottamaan vastaan kohteliaisuudet. Jos vähättelet jatkuvasti itseäsi alat myös helpommin uskoa negatiivisia suggestioitasi.

2. Aseta rajoja, eli ole portinvartija ihmissuhteissasi. Opi kieltäytymään ja aseta itsellesi periaatteet, joiden mukaan toimit. Jos vaikka lupaat itsellesi ettet tee ilmaista työtä, on sinun myös opittava kieltäytymään, kun sinua pyydetään tällaisiin tehtäviin – vaikka tilaisuus kuinka houkuttelevalta kuulostaisikin.

3. Tutustu itseesi esimerkiksi meditoimalla, seuraamalla ajatuksiasi ja ottamalla ärsykkeetöntä aikaa. Kun tiedät ja tunnistat tarpeesi, osaat myös kommunikoida ne paremmin muille ja tunnistaa omat rajasi herkemmin.

4. Hae apua, jos sitä tarvitset. Aina, aina, aina. Kaikki asiat eivät ole tarkoitettu yksin käsiteltäviksi.

5. Huomaa kasvusi, anna itsellesi kiitosta, ole ylpeä, onnittele itseäsi kun muut eivät. Sinä tiedät saavutuksesi paremmin kuin kukaan muu.

6. Fake it till you make it: jos käyttäydyt kuin rakastaisit itseäsi, alat pikkuhiljaa myös uskomaan rakastavasi.

7. Kiinnitä huomiota siihen teetkö asioita rakkaudesta vai pelosta lähtöisin

8. Tue muita. Elämä ei ole kilpailu ja what goes around comes around. Kun tuet ja tsemppaat toisia, saat luultavasti myös sitä samaa tukea ja tsemppiä takaisin kun sitä tarvitset. Ja itsellesi hyvän mielen!

Uskon, että meillä jokaisella on ajanjaksoja, jolloin itsensä rakastaminen ei ole ihan yhtä helppoa kuin yleensä. Silloin tarvitsemme armollisuutta enemmän kuin koskaan. Itsensä ruoskiminen ja syyllistäminen ei auta sinua arvostamaan itseäsi yhtään enempää. Tämä oli itsellekin tärkeä muistutus tällä viikolla. Hyvää, lämmintä ja armollista viikkoa xx


Katso paljon lisää vinkkejä tältä videolta:

PLAY


PICS: Deepak

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa ilmoitukset uusista Shades of Scandi blogijulkaisuista suoraan sähköpostiisi. 

Vieritä ylös