SADESÄÄ PUKEUTUMISEN ABC

Pohditko sinäkin, miten pukeutua tyylikkäästi myös sadesäällä ja pysyä lämpimänä? Luulen, että alan olla jo aika haka siinä, ja tässä jutussa jaankin teille parhaat vinkkini sadepukeutumiseen!

Taas on syksy. Tarkoittaako se sinulle sadetta ja flunssaa, vai raikasta ilmaa ja kauniita värejä? Minulle se merkitsi nuorena aiempaa, koska en osannut pukeutua sään vaatimalla tavalla (tai ottaa vitamiinejani…), mutta nykyään se meinaa ehdottomasti jälkimmäistä – syksy on lempivuodenaikani! Koska tämä muutos on ollut niin paljon kiinni asenteesta ja pukeutumisen opettelusta, tahdon jakaa teille parhaat vinkkini siihen, miten me kaikki voimme selviytyä paremmin ja positiivisemmin syksystä. Mennään siis itse asiaan – jakakaa myös ihmeessä teidän parhaita suosituksianne kommenttiboksiin, niin kenties opitaan kaikki uutta!

Kerrospukeutuminen – Tärkein muistisääntö itselleni; kerrosta, kerrosta, kerrosta. Pitkät housut ja sukkahousut/lämpökerrasto, villapaidan alle pitkähihainen, jonka alle toppi. Hattu, hanskat, kaulaliina… Paras tunne on kuoriutua märistä vaatteista niin, että alta löytyy uusi, täysin kuiva kerros. Tuntuu, että olen suorastaan fanaattinen kerrospukeutumisesta; en poistu kotoa, ellei asussa ole kerroksia, joita ottaa tarvittessa pois tai lisätä. Päivän aikana lämpötila voi vaihdella merkittävästikin kylmät luentosalit, lämmin kirjasto – tiedätte kyllä, ja tahdon aina maksimoida mukavuuteni.

Vedenpitävät kengät – Nykyisin tyylikkyydestä ei tarvitse joustaa edes kumisaappaat jalassa; niitä kun löytyy niin siroina ja kauniina. Nämä Vamskolta joskus saamani valkoiset yksilöt ovat hyvä esimerkki tästä, saan niistä poikkeuksetta kehuja! Nyt haaveilen lisäksi siroista mustista yksilöistä – eräs ystäväni löysi itselleen niin kauniit, etten tajunnut ollenkaan niiden olevan kumisaappaat, ennenkuin hän asteli niillä lätäkköön!

Hattu/huppu – tai hiukset kiinni. Minulla on vahvat luonnonkiharat, joten sadesäällä en edes yritä tehdä hiuksilleni mitään; mutten siltikään nauti erityisemmin siitä, että ne kastuvat. Tähän auttaa hupullinen takki (lifesaver!) tai sitten lippalakki/pipo, jolla suojata päänsä.

Sateenvarjo – Tarvitseeko tätä edes selittää? Valitse yksilö, jonka saa pakattua pieneen tilaan ja jonka mukana tulee suojapussi, joten sateen loputtua sen voi laittaa laukkuun. Varmuudeksi voit pakata mukaan myös muovipussin jossa märkää varjoa säilyttää. Sateenvarjoja löytyy takuulla jokaiseen makuun, joten voit myös valita helposti parhaiten tyyliisi sopivan yksilön!

Pitkä takki – jos sadetakkia ei löydy, pitkä takki hoitaa homman. Näin säästät parhaiten asusi alemman kerroksen kastumasta, kun housutkin säästyvät tihkulta, jolta sateenvarjokaan ei niitä yleensä suojaa. Trenssi on tähän ehdoton ja toimiva klassikko! (Omani löysin Uffilta, maksoi 15 euroa).

Vaihtovaatteet – viime viikolla nautin aamusta joogassa ja suuntasin siitä kirjastoon. Kun olin juossut lähes kilometrin sateenvarjoineni Helsingin keskustassa, saavuin lukusaliin muistuttaen uitettua koiraa. Onneksi laukustani löytyivät vielä ne joogahousut, jotka kävin vaihtamassa kätevästi vessassa; ne pelastivat koko päivän! Myös esimerkiksi toimistolla voi säilyttää muutamaa vaihtovaatetta. Jos arvelet jo aamulla saavasi saavin vettä niskaan ja edessä on pitkä päivä, kannattaa pakata mukaan edes jotkut vaihtovaatteet!

Villasukat – näitä kannan lähes poikkeuksetta laukussa, etenkin syksyllä ja talvella. Pieni vaiva, mutta suuri ero! Suosittelen kokeilemaan; on maailman parhaita tunteita vaihtaa kuivat ja lämpimät sukat jalkaan kun on kastunut ulkona tai palelee luentosalissa.

Mitä mieltä olitte tästä postauksesta? Entä mitkä ovat teidän parhaat vinkkinne sadepäivien pukeutumiseen? Jutellaan lisää kommenteissa xx

Psst. Huomasitteko, että kuvaushetkellä satoi?

Pics: Joanna Suomalainen

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa ilmoitukset uusista Shades of Scandi blogijulkaisuista suoraan sähköpostiisi. 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Vieritä ylös