Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

VIISAUDENHAMPAAN POISTO – KOKEMUS, KIPU, JÄLKIPUINTI JA MUISTILISTA

Tiistaina kävin viimeinkin ylioppilaiden hammaslääkärillä ottamassa kipuilleen alaviisurini pois. Jonotin aikaa kuukausia, joten ennen viisaudenhampaani poistoa tein sen mitä kuka tahansa järkevä ihminen (…) tekisi ja googlailin muiden hoitokokemuksia. Onnekseni ensimmäinen keskustelu jota eksyin lukemaan oli todella optimistinen, eikä ketään keskusteluun osallistunutta ollut kummemmin sattunut – tosin ystäväni onnistuivat tiputtamaan minut pumpulipilviltä melko nopeaan kauhutarinoineen viikkoja kestäneestä kivusta ja huonoista hoitajista… Eniten minua operaatiossa jännäsi se, että jo perjantaina pitäisi olla hyvässä kunnossa, sillä sain ilokseni liput Flowhun ja tahdon tottakai ystävieni mukaan juhlimaan. Tällä hetkellä tilanne näyttää erittäin lupaavalta. Operaatio oli alusta loppuun saakka täysin kivuton ja ehdottomasti paras kokemus joka minulla on koskaan ollut hammaslääkäristä! Minulla saattoi käydä myös hyvä tuuri hoitajieni kanssa, sillä minulle juonnettiin kokoajan mitä tapahtuu, olotilaani kyseltiin jatkuvasti operaation ajan ja muutenkin hoito oli todella ammattitaitoista ja asiakaslähtöistä. Itse leikkauksellisessa hampaanpoistossa meni paljon odotettua vähemmän aikaa – puudutuksineen kaikkineen vain puoli tuntia. Hammas irtosi ilmeisemmin melko helposti ja pääsin nopeasti kotiin parantelemaan, mikä oli tietenkin plussaa. Tiistai meni jäähaudetta pidellessä, särkylääkkeitä syödessä ja tuijottaessa Riverdalea Netflixistä – ja kävihän luonani myös ystävä piristämässä. Keskiviikkona heräsin jo ihan kuin ei mitään olisi käynytkään! Tikkauksia jomotti hieman, mutta muuten olo oli lähes normaali. Toki minulla kävi tuuri siinä, että hampaani oli ns. kartion mallinen, eli helppo irrottaa, eikä luuhun tarvinnut kajota. Nämä piirteet vaihtelevat tietenkin jokaisella ja kokemus on henkilökohtaista! Tänään torstaina olo on jo lähes normaali; poski on hieman turvoksissa ja särkylääkkeet verottavat oloa, mutta muuten olen aivan valmis viikonlopun koitoksiin! Eikä enää jännitä alkuunkaan tieto siitä, että tämä toimenpide tullaan toistamaan mahdollisesti vielä useita kertoja – se ei ollut yhtään niin paha kuin peloteltiin!

Muistilista seuraavaa hampaanpoistoa varten:

Ennen:
-Syö hyvin, sillä leikkauksen jälkeen ei saa syödä ainakaan kolmeen tuntiin ja samana päivänä tulee syödä vain viileää, nestemäistä ruokaa
-Varaa kalenterista muutama vapaapäivä, jotta sinulla on aikaa toipumiseen
-Päivitä Netflixin My List-osioon hyvää katsottavaa
-Varaa kaappiin nestemäistä ruokaa ja tuo kaikki tarpeellinen sängyn viereen

Jälkeen:
-Hae apteekista lääkkeet heti! (Tajusin lähteä apteekkiin vasta kun olin jo kaatunut sänkyyni – arvatkaa tekikö siinä kohtaa enää mieli nousta ja lähteä kävelemään jäähauteen kanssa?)
-Pidä poskella kylmää ja lepää pää pystyasennossa välttääksesi mustelman muodostumista, turvotusta ja verenvuotoa
-Älä tee raskasta työtä, urheile tai sauno kolmeen vuorokauteen
-Ole kärsivällinen ja lepää! Haava paranee kyllä kun prosessille antaa aikaa ja noudattaa ohjeita
-Soita hammaslääkärille tarvittaessa; jos hampaan poiston jälkeen tulee ongelmia, soita saamaasi numeroon. Better safe than sorry!

Tämä oli minun kokemukseni, mutta nyt mua todella kiinnostaa:

Millaisia kokemuksia teillä on viisurien kanssa ollut?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa ilmoitukset uusista Shades of Scandi blogijulkaisuista suoraan sähköpostiisi. 

Vieritä ylös