REHELLINEN MIELIPITEENI – FLOW 2019

Liput saatu* Kicks, Maria Nila, Flow Festival

Flow 2019 oli ensimmäinen kerta, kun pääsin paikalle kyseisille festareille. Muutama vuosi sitten kävin ystävän ja viinilasien kanssa kuuntelemassa läheiseltä sillalta Lana Del Reyta (<3), mutta sen lähempää kontaktia en tämän festarin kanssa ole ennen ottanut. Rehellisesti, en tänäkään vuonna tiennyt juuri ketään artisteista, joita festareilla esiintyi, mutta tapahtumaa on hehkutettu niin paljon vuodesta toiseen, etten ajatellut sen haittaavan meininkiä. Perjantaina etkoiltiin ystävien kanssa Maria Nilan laittaessa meille ihania kampauksia (kiitos <3) ja jatkettiin puistoistuskelujen kautta illalla kohti aluetta. Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että perjantain festarikokemus jätti kyllä kylmäksi. Meillä oli hyvä porukka ja hauskat etkot, joten alueen meininki oli hieman bummer. Musiikki ei ollut tanssittavaa, jengi seisoi tai istui pitkin aluetta, ja keski-ikä oli huomattavasti odotettua korkeampi. Ensimmäiset kolme tuntia kävelimme tutkien aluetta (jonka taide oli muuten i ha naaaa) ja sitten tunti koitettiin tanssahdella johonkin ihmeelliseen teknoon, ennenkuin päätettiin luovuttaa ja lähteä koteihimme lepäämään. Se taisi olla perjantaille juuri se oikea valinta.

Lauantaina heräsin uuteen päivään. Tällä kertaa suuntana oli Bikbokin ja Marsaanan järjestämät neljän tunnin etkot laivalla ja tunnelma oli aivan katossa. Tunnit vierähtivät siivillä rakkaiden ihmisten kanssa kuulumisia vaihdellen ja juhlien, eivätkä herkulliset persikkaskumpat ainakaan lannistaneet meininkiä. Laiva oli lastattu ihanilla kollegoilla, enkä paremmalla porukalla olisi itse osannut moisia juhlintoja järjestää – kokoajan riitti ihmisiä joiden kanssa höpötellä. Purjehdimme alueelle kuuden aikaan ja nyt kun alue oli jo tuttu, tuntui kaikki ihan erilaiselle. Kenties festarien ensimmäinen päivä on aina hieman hakuammuntaa? Hain ystävien kanssa ruokaa ennen kuin suuntasin metsästämään kaveriporukkaani Seinabo Seyn eturivistä. Keikalla oli ihana fiilis ja välispiikki ruskeiden tyttöjen asemasta oli niin tärkeä. Siitä eteenpäin juoksimmekin keikalta toiselle yhteen yöllä saakka – olin tanssituulella ja erityisesti Alman ja Tame Impalan keikat tanssittivat, laulattivat ja naurattivat. Lisäksi Alman kannanotto mielenterveysongelmiin täytti sydämeni – on upeaa kun ihmiset joilla on yleisöä hyödyntävät asemaansa tiedottaakseen tärkeistä asioista. Oli ihanaa nähdä ystävieni ilo ja kiljunta heidän suosikkiartistiensa keikoilla. Ja siitä ehkä tajusinkin, miksi myös festareille kannattaisi mennä artistien, eikä pelkästään yleisen fiiliksen vuoksi. Lisäksi Flow paljastui ehdottomasti visuaalisesti kauneimmaksi festarikokemukseksi jonka olen nähnyt Suomessa ja pukuloisto oli aivan omaa luokkaansa – ihmiset ilmaisivat itseään niin ihanan estottomasti. Lauantaina taisin myös ymmärtää mistä Flowssa todella on kyse. Jengi hengaili ympäriinsä nurmilla, söi ruokaa ja yksinkertaisesti vain chillasi. Tanssittavia bangereita oli turha odottaa – porukka taisi todella kerääntyä tänne fiilistelemään meininkiä, ihailemaan vaihtoehtoisia esityksiä ja nauttimaan unenomaisesta fiiliksestä, ilman hiessä tanssimista ja käsirysyllä eturiviin tunkemista. En ole koskaan aiemmin kokenut tällaisia festareita, mutta nyt ymmärsin miksi nämä niin montaa viehättävät. Vuoroin voi ottaa nokoset nurmella ja syödä vegaaniruokaa, vuoroin käydä nauttimassa uskomattoman visuaalisista showsta. Perun tuomion, jonka ensimmäisenä päivänä festareista tein – kyllä nämä oli sittenkin näkemisen arvoiset.

Ps. Muistutus itselle: jos tahdot nähdä yöllä esiintyviä artisteja, mene paikalle myöhemmin. Et enää jaksa reivata koko päivää aamusta iltaan ja se on ihan ok. Aina ei voi olla 18.

Kuvat: Juuli Rönkä, Henri Juvonen, Jere Viinikainen (KIITOS)

12 ajatusta aiheesta “REHELLINEN MIELIPITEENI – FLOW 2019”

 1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life websites and blogs

 2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl websites and blogs

 3. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl websites and blogs

 4. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life authors and blogs

 5. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life websites and blogs

 6. I blog quite often and I really thank you for your content.

  This article has truly peaked my interest. I will bookmark your website and keep checking for new details
  about once a week. I opted in for your Feed too.

 7. What i do not realize is if truth be told how you’re
  no longer actually a lot more smartly-preferred than you may be right now.

  You are very intelligent. You realize thus considerably with regards to
  this matter, made me in my opinion imagine it from so many various angles.

  Its like women and men are not involved unless it is one
  thing to do with Lady gaga! Your individual stuffs
  excellent. At all times handle it up!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa ilmoitukset uusista Shades of Scandi blogijulkaisuista suoraan sähköpostiisi. 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Vieritä ylös