Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

HAAVEISTA TOTTA – PITÄÄKÖ NIISTÄ PUHUA VAI OLLA KERTOMATTA MUILLE?

Jokaisella meistä on haaveita ja unelmia. Toiset pienempiä, toiset suurempia, mutta haaveita silti – miten ihmeessä niistä saa tehtyä totta? Olen nähnyt ja lukenut monia eri tekstejä aiheen ympäriltä. Useat niistä ovat hehkuttaneet asennetta ”work hard in silence, let success be your voice”, millä viitataan siihen, että haaveistaan ei tule kertoa muille. Sitten epäilijöitään voi hienosti näpäyttää, kun yhtäkkiä päätyykin Suomen presidentiksi. Oma mielipiteeni on se, että jos todella tahtoo saavuttaa unelmiaan, ei tämä missään nimessä ole tehokkain tapa. Selvennän teille tässä postauksessa, miksi ajattelen näin, ja miten minä itse olen tehnyt haaveistani totta.

Ennen uskoin itsekin tällaisiin sanontoihin. Haaveilin salaa ja itsekseni, pidin toiveeni visusti sisälläni. Vasta kun olen alkanut puhumaan toiveistani ääneen, ne ovat alkaneet toteutua salamavauhtia. Olen puhunut työkavereille haaveilevani toimistotilasta, jossa olisi monta bloggaajaa saman katon alla. Nyt löydän itseni kirjoittamasta Content Cornerissa, jossa majailee lisäkseni 12 muuta bloggaajaa. Stylistin assistentiksi pääsin, kun puhuin asiasta muotitapahtumissa, kunnes täydellinen match löytyi. Sain kämppiksen ja unelmakämpänkin samalla taktiikalla – tein kaikille selväksi, etten asuisi enää kauaa yksin ja sitten oli enää ajan kysymys, että joku ystävä tai tutuntuttu ilmoittaisi minulle kaipaavansa kämppistä. Miten ihmeessä nämä asiat olisivat edes onnistuneet, jos olisin pyöritellyt niitä vain omassa päässäni? Ei kukaan olisi osannut lukea ajatuksiani siitä, mistä haaveilen. Ei minua olisi pyydetty kämppikseksi, työkaveriksi tai assistentiksi, jos ihmiset ympärilläni olisivat luulleet minun olevan tyytyväinen siinä missä olen, eikä haaveilevan tällaisista muutoksista. Edes blogiani ei olisi koskaan löydetty jos olisin jatkanut samalla taktiikalla kuin alussa – kertomatta siitä kellekään ja jakamatta sitä missään. Ei kukaan presidenttiydestä haaveilevakaan voi istua kotonaan pyörittelemässä suunnitelmiaan päivät pitkät, ilman, että tuo aikeensa julki. Mistä kukaan tietäisi äänestää tätä, jos tämä ei kampanjoisi ja kertoisi ihmisille tavoitteistaan ja haaveistaan – siitä, mille ideaali tulevaisuus tämän silmissä näyttäisi? Näin hän saa tukijoita, lahjoittajia ja ihmisiä auttamaan eteenpäin – näin hän voi oikeasti menestyä haaveissaan ja löytää ympärilleen samanhenkisiä ihmisiä.


Mitä kirkkaammin omat tavoitteesi ja haaveesi ovat mielessäsi, sitä todennäköisemmin mielesi kuljettaa sinua niiden toteutumista kohden.

– ja mikäs sen parempi tapa pitää tavoitteensa kirkkaana mielessä, kuin puhua niistä muille.

Tässä pitää kuitenkin olla tarkkana. Älä koskaan puhu haaveistasi lannistajille. Ainoastaan niille tyypeille, joiden tiedät uskovan sinuun. Luin jostain kirjasta esimerkin siitä, keille haaveistaan ei kannata puhua ja se meni jotenkin näin: ”Jos kerrot haaveestasi päästä yrityksen johtoon työskentelemään tutulle, joka ei tunne menestyvänsä elämässään, nauraa tämä sinulle ja sanoo, miten hölmöä tuollaisesta on haaveilla. ”Älä edes yritä”. Kun puolestaan kerrot siitä jollekin, joka on jo tehnyt sen (jollekin yrityksen johtokunnassa) – ottaa tämä sinut tosissaan, kuuntelee sinua, kannustaa, kertoo sen olevan mahdollista ja kenties jopa tukee sinua matkallasi, mentoroi.” En voisi enempää olla samaa mieltä. Opin jo aikaisin blogiurallani, etteivät kaikki ihmiset ympärilläni uskoneet kykyihini – ne muutamat ihmiset jotka systemaattisesti vähättelivät blogiani opin jättämään taka-alalle. Jos olisin kuunnellut heitä liikaa, olisin saattanut heittää hanskat tiskiin ja luopua rakkaasta harrastuksesta, josta on sittemmin tullut myös tulonlähde. Kun puolestaan puhun blogihaaveistani kollegoilleni, saan aina ihanaa tukea ja tsemppiä; he tietävät mikä kaikki on mahdollista ja uskovat minun kykenevän saavuttamaan sen kaiken. Tässä piilee se salaisuus.

Elämästään ei missään nimessä tarvitse karsia ihmisiä sen takia, etteivät kaikki osaa kannustaa. Juju on siinä, että tietää, keille haaveistaan puhua ja keiden kanssa puhua jostakin ihan muusta. Siispä; puhu haaveistasi ääneen, mutta vain niille ihmisille, joiden tiedät uskovan sinuun. Pyydä apua ja tukea ja ole rohkea. Älä vähättele haaveitasi tai itseäsi vaan seiso unelmiesi takana. Tiedä mihin pystyt ja anna myös muiden oppia se. Upeaa viikkoa jokaiselle, toivottavasti tälläkin viikolla kuljet kohti haaveitasi xx

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa ilmoitukset uusista Shades of Scandi blogijulkaisuista suoraan sähköpostiisi. 

Vieritä ylös