Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KOTIMAAN MATKAILU: LÄNSI-SUOMEN ROADTRIP AUTOLLA (1/2)

Suomen kauneimmat kesäkohteet yhdellä viikon mittaisella roadtripilla: Autolla ja teltalla Hailuodosta Kalajoen ja Yyterin kautta Saariston rengastielle. Nyt listaan teille matkan parhaat nähtävyydet, yöpymispaikat ja reitit!

Moikka ihanat, pitkästä aikaa!♥ Kotiuduin tänään Helsinkiin ja täytyy sanoa, että vaikka onkin ihanaa makoilla omassa sängyssä, oltaisiin voitu jäädä tien päälle pidemmäksikin aikaa. Mietittiin molemmat tosissamme, että olisi ollut todella luontevaa matkata vielä toinen viikko putkeen, mutta valitettavasti reissun toisella osapuolella ei ollut enempää lomaa jäljellä, eikä siis oltu pidempää matkaa suunniteltukaan. Meidän reissu sujui ilman mitään (suurempia) ongelmia ja oli heittämällä parhaita viikkoja elämässäni! Tästä tulee monen postauksen sarja, jolla toivottavasti voin inspiroida edes yhtä teistä harkitsemaan kotimaanmatkailua lomavaihtoehtona. Halpaa, turvallista ja kaikista tärkeintä; niin hauskaa ja kaunista. Here we go!

Ensimmäinen pysähdyspaikka: Hailuoto.

Lähdettiin liikkeelle maanantai-aamuna kello yhdeksältä. Nappasin matkaseurani kyytiin Lahdesta, josta piti olla matkaa perille reilu 7 tuntia, mutta meillä meni yli yhdeksän. Matkalla pysähdyttiin muutaman kerran ja perillä odotimme Oulusta lossia puolitoista tuntia. Pitkän matkan jälkeen se harmitti hieman, mutta onneksi satamassa oli pieni kahvila josta sai kahvia ja pullaa. Olimme soittaneet etukäteen Ravintola Ailastolle ja varanneet yöksi telttapaikan. Saavuimme myöhään, mutta paikalla meitä odotti mitä ihastuttavin vanha herrasmies, joka antoi meille avaimet ulkona sijaitsevaan rakennukseen joka sisälsi keittiön, wc: ja suihkun. Satoi kaatamalla ja maa oli läpimärkä; oli ihanaa päästä sisälle kokkaamaan. Lopulta päädyttiin myös jäämään tähän keittiötilaan yöksi, mikä ei varmasti ole suositeltavaa, mutta olimme ainoat ihmiset paikalla ja kenkämme olivat läpimärät jo rakennukseen kävelemisestä. Hyvin nukutun yön jälkeen siivosimme jälkemme ja lähdettiin heti aamusta katsomaan mitä kaikkea Hailuodolla oli tarjottavanaan – ja sitähän riitti!

Kun käyt Hailuodolla katsasta ainakin nämä:

Hailuodon majakka ja kalastajatorpat – Marjaniemeen löydät ajamalla saaren päätietä suoraan loppuun saakka. Perillä odottaa upean merimaiseman lisäksi vanha majakka ja punaiset kalastajatorpat. Paikka on kokonaisuudessaan kuin suoraan unesta.
Lintutornit – Pysäkiksemme valikoitui Kirkkosalmen Lintutorni, joka sijaitsi järven lähettyvillä. Maisema oli todella kaunis ja läheltä lähti myös luontopolku, jonka varrella paikallinen kasvillisuus tuli tutuksi.
Hailuoto Organum – Hurmaava tilataideteos, jonka on suunnitellut akustiikkataiteilija Lukas Kuehne. Paras ystäväni omaa upean äänen ja viihdyimme teoksen sisässä pitkään. Tilassa sai puhua ja laulaa ja sen eri osat teosta kaikuivat eri tavoilla. Aivan ihana ja harvinainen kokemus!
Paikallinen kulttuuri – Kaikki vastaan tulevat autot vilkuttivat tiellä ja ihmiset olivat valtavan mukavia, tämä olisi siis varmasti hyvä paikka vierailla myös tapahtumien aikaan tai käydä vaikkapa lounaalla.
+Emutarha – Tämän huomasin vasta äsken tarkistaessani netistä paikkojen nimiä tähän postaukseen. Jäi siis meiltä välistä, mutta olisi takuulla hauska paikka katsastaa!

+Pienet varoituksen sanaset: Kaikki Hailuodon karttaan merkityt paikat eivät ole ympäri vuoden avoinna. Jouduin pakiittamaan kaksi kilometriä autolla lähes upottavaa hiekkatietä, sillä matkalla lintutornille edessä olikin odottamaton tiesulku, eikä kääntömahdollisuutta. Lisäksi luodolla oli paljon punkkeja. Sain ensimmäistä kertaa yhden selkääni ja jouduin käydä poistattamassa sen seuraavan kohteen infopisteellä, turistin tarkkaillessa tapahtumaa innolla. Nyt naurattaa, mutta silloin ei niinkään!


Toinen pysähdyspaikka: Kalajoki

Seuraavana vuorossa oli Kalajoki. Otimme ensin lautan maihin ja jatkoimme sitten muutaman tunnin etelään päin. Jälleen jouduimme odottelemaan lossia kioskilla alkuun, mutta tällä kertaa palvelemassa oli niin ihastuttava mies ja hänen Doris-koiransa, että viihdyimme paremmin kuin hyvin. Perillä kohteessa meitä odotti tilava leirintäalue hyvillä huoltorakennuksilla ja valmiilla tulipesillä. Myös sijainniltaan leirintäalue oli parhaalla paikalla kaikista joissa vierailimme: suoraan rannalla. Siinä tuli ihailtua auringonlaskua iltapalaa laittaessa ja käveltyä rantaa suihkun jälkeen. Maisema oli kaunis, mutta paljoa muuta Kalajoella ei meille ollut tarjottavanaan. Sää oli aurinkoinen, mutta viileä ja ympäröivät aktiviteetit hintavia, vaikka vapaapudotusta tosissani mietinkin. Tämä oli meidän molempien mielestä reissun ainut kohde, jonka olisi voinut jättää myös näkemättä – vaikka se kaunis olikin. Kalajokea hehkutetaan paljon, mutta luulen sen johtuvan suurimmaksi osaksi sen Juhannuksen riennoista. Olen myös kuullut, että täälä näkisi Suomen kauneimmat auringonlaskut ja -nousut, ja onhan tällainen paikka Suomessa myös todella harvinainen! Seuraavassa postauksessa näette kuitenkin meidän lempipysähdykset, joten pysykää kuulolla!

 
 

LUE LISÄÄ:

KOTIMAAN MATKAILU: LÄNSI-SUOMEN ROADTRIP AUTOLLA (2/2)

ENSIKERTALAINEN: MITÄ PAKATA MUKAAN VIIKON MITTAISELLE ROADTRIPILLE

​​ ​​ ​​​​

21 ajatusta aiheesta “KOTIMAAN MATKAILU: LÄNSI-SUOMEN ROADTRIP AUTOLLA (1/2)”

 1. I was curious if you ever thought of changing the layout of your site? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two pictures. Maybe you could space it out better?

  0
 2. Encontre as Melhores Ofertas e Cupons no Os10Melhores. Reunimos promoções de Smartphones, TVs, Moda e muito mais. O menor preço nas melhores lojas.

  0
 3. Encontre as Melhores Ofertas e Cupons no Os10Melhores. Reunimos promoções de Smartphones, TVs, Moda e muito mais. O menor preço nas melhores lojas.

  0
 4. My developer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a number of websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net. Is there a way I can import all my wordpress posts into it? Any help would be really appreciated!

  0
 5. I truly wanted to jot down a simple remark to be able to say thanks to you for the lovely guides you are posting on this site. My rather long internet research has now been honored with useful strategies to go over with my friends and classmates. I would admit that we site visitors are really endowed to dwell in a remarkable website with very many wonderful people with useful guidelines. I feel really lucky to have used the website and look forward to so many more thrilling times reading here. Thanks once again for everything.

  0
 6. Useful information. Lucky me I found your site accidentally, and I’m shocked why this twist of fate did not came about in advance! I bookmarked it.

  0
 7. Thanks for sharing superb informations. Your web-site is very cool. I’m impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and just couldn’t come across. What an ideal website.

  0
 8. Nice read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch since I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thank you for lunch!

  0
 9. I’m really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it’s rare to see a great blog like this one these days..

  0
 10. Its such as you learn my mind! You appear to understand a lot approximately this, such as you wrote the guide in it or something. I feel that you just can do with a few to pressure the message home a little bit, but other than that, that is fantastic blog. An excellent read. I’ll definitely be back.

  0
 11. Great web site. Plenty of useful information here. I’m sending it to several friends ans also sharing in delicious. And of course, thanks for your sweat!

  0
 12. you’re really a good webmaster. The web site loading speed is incredible. It seems that you are doing any unique trick. Also, The contents are masterpiece. you’ve done a great job on this topic!

  0
 13. Do you mind if I quote a few of your posts as long as I provide credit and sources back to your site? My website is in the exact same niche as yours and my visitors would genuinely benefit from some of the information you present here. Please let me know if this okay with you. Thanks!

  0
 14. Hi, I do believe this is an excellent blog. I stumbledupon it 😉 I may return once again since I book marked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide others.

  0
 15. Hey very cool website!! Man .. Beautiful .. Superb .. I’ll bookmark your site and take
  the feeds also? I am satisfied to search out numerous useful info right here within the put up, we need develop more strategies in this regard, thanks
  for sharing. . . . . . adreamoftrains web host

  0

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa ilmoitukset uusista Shades of Scandi blogijulkaisuista suoraan sähköpostiisi. 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Vieritä ylös