Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

KOTIMAAN MATKAILU: LÄNSI-SUOMEN ROADTRIP (2/2)

Unelmiemme Roadtrip päättyi Yyterin kautta Saariston Rengastielle ja siitä Turkuun. Mitkä olivat parhaat yöpymispaikat, kokemukset ja maisemat? Käydään ne läpi tässä postauksessa! (Reissun ensimmäisen osan löydät täältä)

Yyteri

Tämä oli se paratiisi, joka yllätti meidät täysin. Mikä helmi Suomessa! Niin kauniit ja puhtaat hiekkarannat sekä paljon tilaa asettua omaan rauhaan. Sääkin helli meitä aivan tahattomasti ja saatiin nauttia loikoilusta +28 asteessa. Voin kertoa teille, että kyllä ”vapaapäivä” ajamisesta oli molemmille tässä kohtaa tarpeen. Vesi oli polveen asti varmaan kilometrin matkan, joten uimisesta haaveileva saa varautua myös pitkään kahlaukseen – lisäksi etsiessämme syvempää vettä uimiseen kävivät lokit eväidemme kimppuun, joten ne tulee pakata huolellisesti… Tämä oli reissun ensimmäinen ja viimeinen pysäkki, jossa päädyimme viipymään kaksi yötä – ja onneksi niin. En osaa edes sanoin kuvailla sitä fiilistä, mikä täällä vallitsi. Olo oli, kuin ei oltaisi Suomessa enää ollenkaan! Yövyimme pienen kävelymatkan päässä rannasta Yyteri Resort & Campingissa. Leirintäpaikka oli positiivinen yllätys, sillä sielä oli todella hyvät yhteiset tilat; pieni keittiö, suihkut ja tietenkin wc:t, sekä valmiita paikkoja tulen teolle (polttopuut tulee ostaa infosta). Ehdimme jopa tutustua muihin leiriläisiin yhteisessä ruokailutilassa. Varautukaa kuitenkin hyttysiin ja siihen, ettei leirintäalue sijaitse aivan rannassa, vaan pienen kävelyn päässä! Jos aiot tänä kesänä suunnata Yyteriin niin lupaan ettet kadu!

Saariston Rengastie

Sitten seurasi matkan jännittävin osuus nimittäin Saariston Rengastie. Jännittävin se oli siksi, ettei meillä ollut reitistä oikein muuta hajua, kuin että tiedettiin saarten nimet ja muutama kohde jotka tahdottiin katsastaa. Vastoinkäymisiäkin mahtui matkaan monta. Yksi kohteista, jonka tahdoin nähdä oli Korppoon sääasema ja erityisesti kahvila sen huipulla josta olin lukenut etukäteen. Saarelle saapuessamme huomasimme kuitenkin, ettei sääasemalle ollut mitään opastekylttejä ja reitti jouduttiin kyselemään paikallisilta – eikä sen ovi lopulta edes auennut. Eli haaveet kahveista korkeuksissa näköalan kera eivät tällä kertaa toteutuneet, sitä en tiedä onko kesällä tilanne toinen vai onko paikka suljettu lopullisesti. Lisäksi matkalla Turkuun odotimme lauttaa Iniöstä Kustaviin kolme (3!!!!) tuntia, joten lautta-aikataulut kannattaa tarkastaa huolella ennen kuin lähtee ajelemaan tätä reittiä. Onneksi sataman läheisyydessä sijaitsi pieni kahvila josta haettiin hieman virvoitusjuomaa – muuta kyseisellä saarella ei tuntunut olevankaan. Myöskin haaveeni Bentsgärin Majakasta kaatuivat, kun huomasimme, että sinne pitää ottaa erillinen lossi, mihin meillä ei ollut aikaa. Sen tahdon ehdottomasti vielä nähdä – se on yksi Suomen ainoita majakoita jotka saa kiivetä ylös asti, muistakaa siis varata siihen aikaa! Vastoinkäymiset kuuluvat matkailuun, eivätkä haitanneet meitä ollenkaan tällä matkalla. Kaikki saaret olivat niin ihanan vehreitä, idyllisiä ja kauniita, että niiden poikki oli ilo ajaa. Meissä alkoi myös jo syntyä pieniä haaveita mökeistä tai kodeista täällä. Osaan vain kuvitella miten yhteisöllistä ja viihtyisää asuminen Saariston Rengastien saarissa täytyy olla. Myös hienoja nähtävyyksiä löytyi tottakai! Niistä suosikiksemme taisi nousta Paraisten Kalkkilouhos, joka on Pohjoismaiden suurin avolouhos ja kuin suoraan jostakin elokuvasta (Lord of the Rings anyone?)

Meidän paratiisi: Mossala

Viimeinen paikka jossa yövyimme teltalla päätyi olemaan myös reissun ehdoton suosikki: Houtskarissa Paraisilla sijaitseva Mossala ja etenkin Mossala Island Resort! Näin palveluhenkistä ja hyväntuulista henkilökuntaa en ole tavannut elämässäni, puitteet olivat upeat, leirintäalue tilava, ravintola maittava sekä edullinen (otettiin reissun ekat viinit ja ruuat täällä) ja aktiviteetteja löytyi sopivaan hintaan. Sydämemme valloitti ehdottomasti leirintäalueen pihalla sijaitseva näköalatorni, josta ihailimme saaristoa yli tunnin auringon laskiessa. Aamulla vuokrasimme vielä kanootit ja lähdimme katselemaan ympäristöä. Vesi oli kirkkainta mitä olin Suomessa nähnyt (Yyterin lisäksi) ja tutkinkin innoissani vedenalaista elämää, kun taas matkaseura otti tämän aktiviteetin enemmän urheilun kannalta. Jokaiselle jotakin! Tässä kohteessa harkittiin tosissaan, että jäätäisiin pidemmäksi aikaa (oikeasti, oltaisiin viihdytty monta yötä) – mutta valitettavasti se ei ollut mahdollista, sillä viikko oli jo suunniteltu ennalta täyteen. Mielestäni opasteet Resorttiin olivat nettisivuilla hieman vaikealukuiset, mutta ajatte tosiaan vain saaren läpi päätietä loppuun saakka kunnes saavutte perille (tätä ei voi ohittaa). Tänne tahdotaan ehdottomasti molemmat tulevaisuudessa uudestaan ja alettiinkin jo suunnitella ensikesän reissua!

 

Huom! Ainut negatiivinen yllätys Mossalassa oli se, että lautta eteenpäin oli matkan ensimmäinen maksullinen – ruhtinaalliset 40€ per auto, eli siihen on hyvä varautua. Toki sen oli kyllä valmis maksamaan kun yllätykseksemme kaikki aiemmat lautat olivatkin olleet tähän pisteeseen saakka ilmaisia. Lisäksi tällä lautalla oli suloinen kahvila ja sen yläterassilta kauniit näkymät mikä pelasti ehdottomasti 45 minuutin mittaisen kyydin.

 

Turku

Viimeinen pysähdyspaikkamme oli myös Saariston Rengastien viimeinen kohde; Turku. Juhlimme lauantaina ystävän syntymäpäiviä kattoterassilla ja jatkoimme yöksi jokilaivoille. Seuraavana aamuna söimme ja laittauduimme yhdessä, ennen kun matka jatkui toisen ystävän valmistujais-hulinoihin. Oli kertakaikkiaan ihana hengailla välillä uusissa maisemissa ja ihastuin Turkuun syvästi. Hieman heräsi jopa katumus, etten aikanaan hakenut tänne opiskelemaan… mutta toisaalta tuntuu mahdottomalle enää tässä vaiheessa opiskeluja kuvitella itseään muualle kuin Helsinkiin. Oli miten oli, tämä oli täydellinen lopetus täydelliselle matkalle.


Lopuksi

Kaiken kaikkiaan matka oli niin rentouttava, kaunis ja elämyksiä täynnä, että suosittelisin sitä jokaikiselle joka viihtyy luonnon helmassa (ja jota eivät pitkät ajomatkat pelota)! Isoin kiitos upealle matkaseuralleni, jonka kanssa ei koskaan ole tylsää hetkeä, ja joka niin ahkerasti jaksoi auttaa blogikuvien kanssa <3 Kiitos kuuluu myös isälleni joka suostui tekemään auto-vaihtarit, niin ei tarvinnut mun tuuletuksettomalla pösöllä lähteä liikkeelle (ottakaa auto josta löytyy tuuletus, tilava kontti ja vakionopeussäädin jos vaan millään mahdollista). Reissussa meni siis kokonaisuudessaan viikko ja rahaa siihen kului alle 300 euroa per nuppi, mikä on todella edullista viikon mittaiselle matkalle! Kotimaanmatkailu on ehdottomasti kokeilemisen arvoista, lämmin suositus jokaiselle! Jakakaa myös kommenteissa teidän kokemuksia ja suosikkikohteita, niin osataan taas suunnitella seuraavaa reissua paremmin xx

Katso myös:

KOTIMAAN MATKAILU: LÄNSI-SUOMEN ROADTRIP AUTOLLA (1/2)
ENSIKERTALAINEN: MITÄ PAKATA MUKAAN VIIKON MITTAISELLE ROADTRIPILLE

3 ajatusta aiheesta “KOTIMAAN MATKAILU: LÄNSI-SUOMEN ROADTRIP (2/2)”

 1. Whats up are using WordPress for your site platform?
  I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set up my own. Do you require any html
  coding knowledge to make your own blog? Any help would be really appreciated!

  0
 2. I’ve been surfing on-line greater than 3 hours as of
  late, yet I by no means found any attention-grabbing article like yours.
  It’s beautiful price sufficient for me. In my view, if all website owners
  and bloggers made excellent content material as you did, the web might be much more helpful than ever before.

  0

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tilaa ilmoitukset uusista Shades of Scandi blogijulkaisuista suoraan sähköpostiisi. 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Vieritä ylös